www.newsmax.com 
30. novembar 1999

MICHAEL SAVAGE

Naftni putevi koji prolaze kroz Kosovo

Kosovo je bilo zbog nafte i samo zbog nafte, sa mozda malo ubacenog uranijuma i malo propagande. A vi ste mislili da je to bilo da bi se spasili jadni kosovski Albanci.

Od svih naroda sirom sveta nad kojim se vrsi etnicko "ciscenje", od kojih neki broje na milione, dobrotvorne snage NATO su odlucile da povuku crtu kod kosovskih Albanaca. Srbi su navodno ubili oko 2.000 etnickih Albanaca u poslednjih nekoliko godina, tako da je bilo vreme da ovaj humanitarni strazar krene u akciju. 

Nije vazno sto su Albanci ubili skoro isto toliko Srba i sto je Kosovo deo suverene drzave Jugoslavije i sto se ovaj sukob odigrava vec godinama. Velikoj nafti je bio potreban naftovod kroz Kosovo, a jadni Srbi su samo slucajno bili vlasnici pogresne imovine u pogresno vreme. 

Kako znam da je kosovska akcija bila zbog nafte,ili da budem precizniji, zbog ustanovljavanja bezbedne luke za naftovod? Bas nedavno je Bil Klinton potpisao istorijski sporazum sa Azerbejdzanom upravo u vezi toga. Azerbejdzan je jedna od bivsih sovjetskih republika koja je postala posebna drzava nakon raspada SSSR-a. Ranije bi kaspijska nafta dolazila na svetsko trziste kao sovjetski izvoz, ali vise ne. Ona sada dolazi pod zastavom ove nove nezavisne drzave preko Turske gde se ukrcava u brodove u turskim lukama. A Rusija je spretno odvojena od svetskog trzista nafte. 

Sada, ovakvo interesovanje za azerbejdzansku naftu nije nista novo. Nemci se veoma interesuju za ovu naftu jos od 1905. godine, kroz dva svetska rata sve do i ukljucujuci sadasnjost. Jedan od Hitlerovih primarnih ciljeva u njegovom prodoru na Istok bio je da osvoji azerbejdzanska naftna polja. Ali tamo gde Kajzer i nacisticka Nemacka nisu uspeli izgleda da ce uspeti Novi svetski poredak - sa Bil Klintonom, Toni Blerom i drugim socijalistima u glavnoj ulozi. Plan je sada da se ova nafta usmeri u pravcu koji bi ispunio dugo zeljeni cilj Nemacke. 

Evo kako ce ici nafta. Ona krece sa naftnih polja u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdzana na Kaspijskom moru. Odatle se naftovodom transportuje preko Azerbejdzana i Gruzije u Tursku. Ali plan Klintona i ostalih iz danasnjeg Neue Ordnung (Novog poretka) je sada da se ona naftovodom direktno transportuje iz Turske kroz Bugarsku. Na taj nacin moze da dodje do Dunava i Jadranskog mora - posto je Dunav direktan put za Nemacku, a Jadransko more je dovodi blize Zapadnoj Evropi. A od Rusije se ocekuje da samo gleda dok je izbacuju iz ovog veoma unosnog posla. 

Ali pre nego sto stigne do Dunava i Jadranskog mora, kao sto ste verovatno pogodili, naftovod mora prvo iz Bugarske da prodje kroz Jugoslaviju i Kosovo! Slobodan Milosevic, medjutim, ima drugacije planove za transport nafte kroz njegovu zemlju koji se njemu (i Rusiji) vise svidjaju i nije bio voljan da saradjuje na ovom scenariju. NATO socijalisti su napadali Rusiju, preko zastupnika, da krade Kosovo od Srbije. 

Sada sve pocinje da dobija smisao, zar ne? Postaje jasno zasto je NATO, od svih etnickih i religijskih ugnjetavanja na svetu, izabrao ovo zabaceno podrucje na Balkanu za svoju rusilacku "humanitarnu" pomoc. I zasto mediji Jednog sveta stavljaju Slobodana Milosevica, malog lokalnog tiranina, rame uz rame sa Hitlerom i Staljinom. 

Tokom sramotnog i kukavickog NATO bombardovanja istorijskih mostova preko reke Dunav, drzavni mediji su neprestano vrsili propagandu. Dzejmi Sej, engleski fudbalski siledzija; Dzejms Rubin, lutka Lude Half-Bright-ove (igra reci: Albright - Half Bright= maloumna); Solana, spanski socijalista; neimenovani Luftwaffe general i drugi, nastavljali su da sire tu Veliku Laz. Oni su bombardovali srpske civile (bolnice, skole, vozove, elektrane, stanove, sirotista) da spasu Albance!

I Kosovo su unistavali da bi ga spasili. Ove medjunarodne ratne zlocince je predvodio general Vesli Klark (Rhodes stipendista iz Arkanzasa) koji je klakotao svojim sjajnim potpeticama pozdravljajuci svog komandira u bolu (igra reci: commander-in-chief= glavnokomandujuci - commander-in-grief= komandir u bolu), Bil Klintona (jos jednog Rhodes stipendistu iz Arkanzasa).

Ali najveca sramota mora da padne na tendenciozna medijska piskarala. ABC, CBS, NBC, CNN, MSNBC, Fox i vecina kolumnista neo-desnice, svi su isto pricali: "Zlocinacko bombardovanje je bilo opravdano. To je bilo da bi se spasili nevini ‘etnicki’ Albanci od zlih [ne-etnickih] Srba". Jeste li sada culi nekog od ovih piskarala da se izvinjava ili priznaje da su bili prevareni? Iskorisceni od strane Velike Nafte da izvinu, ne, da opravdaju NATO ratne zlocine?

Cak i njihova "reportaza" o nedavnim demonstracijama vise od 25.000 grckih gradjana je bila pristrasna. I po tome sto su uveliko umanjili broj demonstranata ("stotine", trubio je list San Francisco Examiner) i po tome sto su pripisali legitimne proteste protiv Klintonovih ratnih zlocina "komunistima" i anti-americkom osecanju koje potice jos iz 1970-ih!

Sa prisustvom NATO-a na Kosovu, put je sada cist za naftovod - i za etnicke Albance da etnicki ociste ovu pokrajinu od preostalih, bespomocnih, kosovskih Srba, Cigana i Jevreja. Da bi svet bio bezbedan za trans-kosovski naftovod Velike Nafte. 

  [ Ostali clanci i misljenja ]