IZ FENIKSA, ARIZONA - SPECIJALNA SERIJA: DJURDJEVIC O TERORIZMU

Bob Djurdjevic


 
 
22.10.2001.
 
SAD i Velika Britanija zatvaraju ambasade, dok bosanski muslimani izrazavaju podrsku Osami bin Ladenu

Pomaljaju se i novi dokazi o hrvatskim zlocinima nad Srbima

Tokom bosanskog rata mediji i portparoli vlada Novog svetskog poretka su prikazivali bosanske muslimane i Hrvate kao "dobre momke" koje Vasington podrzava, dok su Srbi navodno bili "bauci".  Pa, cini se da su nasi bosanski "dobri momci" zbacili svoje maske pre nego sto se ocekivalo.

Prema jednoj vesti upravo pristigloj iz Sarajeva, koju smo primili preko beograd.com-a, a koju je potvrdio i izvestaj CNN-a (http://www.cnn.com/2001/US/10/17/statedepartment.closings/index.html), americka i britanska vlada su zatvorile svoje ambasade u ovoj bosanskoj prestonici zbog bezbednosne pretnje usled osionog ispoljavanja podrske Osami bin Ladenu od strane bosanskih muslimana. Kazu nam da grafiti "po celom Sarajevu" opisuju bin Ladena kao heroja, a Ameriku kao zlocinca.

I kao sto mozete videti na ovoj fotografiji (http://seattletimes.nwsource.com/ABPub/bosniashoutpic15_1014161119.jpeg) islamskih sledbenika snimljenih u Zenici (grad u centralnoj Bosni) prosle godine, podrska bin Ladenu i islamski fundamentalizam nisu ograniceni samo na Sarajevo. Parola (napisan na arapskom) glasi: "Alah je jedini, a Muhamed je njegov izaslanik na Zemlji".

Ovi ekstremisti ukljucuju i tvrdokorne teroriste, od koji su neki povezani sa Osama bin Ladenom, zasticene militantnim elementima bivse vlade u Sarajevu, prema clanku u listu Los Angeles Times od 15. oktobra. Bosna i Hercegovina su "rejon koncentracije i azil" za teroriste, rekao je jedan visi zvanicnik Stejt Departmenta za list LA Times.

Jedan tajni izvestaj, pripremljen krajem prosle godine za Klintonovu administraciju, upozorio je na problem vlasnika pasosa u Bosni (strani "mudzahedini") u broju koji je "sokirao sve", kaze on. "Jedan od najvisih bin Laden-ovih porucnika, Palestinac povezan sa velikim teroristickim zaverama u Jordanu, Francuskoj i SAD, imao je operativce u Bosni i dobio je bosanski pasos, prema americkim zvanicnicima.

Zaista, uprkos poricanju vlade u Sarajevu o njenim bivsim vezama i saradnji sa Osama bin Ladenom, jedan nemacki reporter tvrdi da se susreo sa bin Ladenom 1994. godine u kancelariji bosanskog muslimanskog predsednika, Alije Izetbegovica, takodje islamskog fundamentaliste kojeg je americka vlada podrzavala barem od 1991. godine, kad su izbile borbe u Hrvatskoj i Bosni.

Renata Flotau, dopisnik hamburskog lista Der Spiegel iz Beograda, deli svoje utiske o bin Ladenu iz njenog kratkog susreta s njim u skorasnjem intervjuu za srpski list Politika. 3-6. oktobra je ovaj beogradski dnevni list objavio trodelnu seriju clanaka o tome. Oni su poslati na TiM, ljubaznoscu Milana Radovica, bibliotekara na Univerzitetu Wisconsin.

Direktni linkovi za ove clanke u Politici postoje, ali samo na srpskom jeziku na: http://www.politika.co.yu/2001/1004/01_12.htm (4. oktobar); http://www.politika.co.yu/2001/1005/01_10.htm (5. oktobar); i http://www.politika.co.yu/2001/1006/01_10.htm (6. oktobar); ).

Nije ovo nista novo za nekog ko je putovao po Bosni, kao urednik TiM-a. Evo i nekih ratnih fotografija koje pokazuju i podrsku bosanskih muslimana za islamski fundamentalizam i izuzetnu brutalnost koju su upotrebljavali protiv nevernika - hriscanskih Srba.

Ali mi moramo da upozorimo one medju vama koji se usude da odu na nas web sajt da pogledaju ove slike. One su IZUZETNO JEZIVE i nisu pogodne za one koji imaju slabo srce. Zbog toga ih nismo do sada ni stavljali na sajt, iako ih imamo jos od 1992. godine, kad su pocinjeni ovi zlocini.

I sada to radimo uz oklevanje, sa upozorenjem, i samo dajuci link za te slike, a ne ugradjujuci ih u clanak, samo zato sto je vazno da Amerikanci i zapadna javnost znaju kakve ljude je nasa vlada podrzavala u balkanskim ratovima 1990-ih godina. I zasto nije iznenadjujuce da se ove iste siledzije sada okrecu protiv nas. I zbog toga mozemo da krivimo samo NASE VLADE! I dvolicnu spoljnu politiku Zapada.

1. Ugljenisano telo jedne srpske zrtve, ispecene zive na raznju 1992. godine od strane njegovih muslimanskih zarobljivaca, u stilu koji su koristili osvajaci turskog Otomanskog carstva da kazne pobunjenicke srpske hriscane (za vise o tome procitati "Na Drini cuprija" roman nobelovca Ive Andrica): http://www.truthinmedia.org/images/Bosnia-roast-82.jpg

2.-4. Fotografije novinske agencije Tanjug o obezglavljenim bosannskim Srbima, nadjenim na ubijenim placenicima iz Saudijske Arabije 1992. godine, zajedno sa putnim dokumentima "mudzahedina'': http://www.truthinmedia.org/images/muja82-1.jpg    http://www.truthinmedia.org/images/muja82-2.jpg         http://www.truthinmedia.org/images/muja82-3.jpg

Pomaljaju se i novi dokazi o hrvatskim zlocinima nad Srbima

Sto se tice drugih saveznika Vasingtona na Balkanu, Hrvata, takodje prikazanih kao "dobrih momaka" od strane medija Novog svetskog poretka tokom Balkanskih ratova, sledeci odlomak HINE od 11. oktobra (hrvatske nacionalne novinske agencije) trebalo bi da i taj koncept razjasni.

SVEDOK NA SUDJENJU POVODOM ZATVORA LORA: ZAPOVEDNIK JE REKAO 'RADITE STA GOD ZELITE` ZATVORENICIMA

"Istrazni sudija Okruznog suda u Splitu je u cetvrtak (11. oktobra) saslusao svedoka u istrazi vezano za mucenja i zlocine pocinjene u vojnom zatvoru Lora 1993. godine. Bivsi vojni policajac, Mario Barisic, iz Sibenika, je rekao da je tokom jedne od poseta zatvorskom C bloku primetio devet zatvorenika koji su nosili uniforme bivse JNA, od kojih su neki pravili grgutave zvuke kao da im je odsecen jezik, dok su nekima nedostajele usi i oci.

"Svi su bili deformisani", rekao je Barisic. Njegov pretpostavljeni, Tvrtko Pasalic, koji je Barisica odveo u blok C zajedno sa drugim policajcima, rekao je "sada cete videti zatvorenike koji nisu nigde registrovani i sa kojima mozete raditi sta god zelite", svedocio je Barisic.

Kad je posetio Loru drugi put, Barisic kaze da nije video nijednog zatvorenika koje je video prethodnog puta. Kad je pitao za njih, vojni policajci su rekli da su dvojica zamenjena za hrvatske vojnike, a sedmorica su ubijena i bacena u neku jamu.

Ovaj svedok je tvrdio da je napisao izvestaj o tom slucaju i obavestio Tvrtka Pasalica i tadasnjeg predsednika Franju Tudjmana o tome. Nakon njegovog pismenog izvestaja u aprilu 1993. godine osnovane su dve istrazne komisije, sa jedinim rezultatom, kaze Barisic, da je on otpusten a da su oni koji su pocinili zlocine unapredjeni, a slucaj je bacen pod tepih.

Istraga o dogadjajima u zatvoru Lora zapocela je pre dve nedelje. Sedmorica od osmorice osumnjicenih vojnih policajaca je uhapsena, dok je jedan jos u bekstvu.

Policija takodje sprovodi istragu i o pretnjama smrcu upucenim svedocima, okruznom tuziocu i istraznom sudiji u ovom slucaju. Jedan od svedoka je fizicki napadnut u utorak u zgradi splitskog suda.

Treba odati postu hrvatskim medijima, kao sto je agencija HINA, da istina o onome sto se stvarno dogodilo 1991. godine, i o tome kakve ljude je americka vlada podrzavala tokom jugoslovenskih gradjanskih ratova, konacno izbija na svetlost dana.

[ Prethodni clanci ]

Copyright ©2001 beograd.com. All Rights Reserved.