Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

Novi svetski poredak i Srbi - IV deo

SRBI I "ZELENA AUTOSTRADA"

Susretanje NATO i muslimanskih interesa na Balkanu;  NATO-v "Gvozdeni prsten" da zameni sovjetsku "Gvozdenu zavesu"

Mapa "Zelene autostrade"

Pretpostavimo da ukradete stoku svog suseda, uperite mu pistolj u glavu i naterate da prepise svoju farmu vama, a onda je prodate bez njegove saglasnosti.

Scenario iz filma o Divljem zapadu?

Ne. To je ono sto je Slobodan Milosevic uradio bosanskim Srbima u Dejtonu. Posto ih je prvo vojno oslabio i posto ih je propustio kroz sopstvene sankcije sredinom 1994., dao je njihovu zemlju a da im nije ni rekao da je ta stvar fait accompli. On je to uradio da udovolji americkim pregovaracima, da bi skinuli nepravedne i nezakonite UN sankcije nametnute Srbiji 1992. godine.

Poenta price? Otkupljivanje radja otkupljivanje, koje radja (privremene) nagrade. Pljackasi Divljeg zapada bi ovu logiku savrseno razumeli. Ali kad vidis da se navodna "civilizovana medjunarodna zajednica" angazuje u takvoj praksi, nestane njen oreol.

Zasto je Klintonu tako vazno da stavi americke trupe na putu zlu? Jer ih koristi ne da odbrani americke nacionalne interese, vec interese NATO-a. Americka nacionalna bezbednost nije ugrozena ni za jedan jot onim sto se desava na Balkanu. Ali bivsa Jugoslavija, a narocito Bosna, predstavlja vaznu stratesku vezu izmedju zapadnog i istocnog krila NATO (povezuje Tursku i Grcku sa Italijom i buducim clanovima NATO - Bugarskom, Makedonijom, Madjarskom).

Tako se desava i da jedna ruta, takozvana "Zelena autostrada", povezuje i razlicite muslimanske enklave izmedju Bosne i Turske (vidi mapu). Linija Bihac-Sarajevo-Gorazde-Pristina-Skopje-Istanbul obelezava put kojim se pretpostavlja da se Islam siri iz Turske u Evropu.

Eto zasto se muslimanska vlada u Sarajevu borila svim silama da zadrzi Gorazde i Bihac, dok je relativno lako dala manje strateske enklave Srebrenicu i Zepu (severnije).

Eto i zasto americki globalisti Novog svetskog poretka - liberali i konzervativci podjednako - podrzavaju bosanske Muslimane i kosovske Albance - istina je povremeno prokleta. Jedan od njih je Voren Cimerman, clan Veca za odnose sa inostranstvom, liberal koji je diplomirao na Jelu i poslednji americki ambasador u Beogradu.

"Bivsa Jugoslavija se granicila sa dva NATO saveznika," rekao je Cimerman u svom svedocenju 2. novembra 1995. na Kapitol Hilu. "Ona je delovala kao prepreka komunikaciji izmedju Zapadne Evrope i treceg NATO saveznika - Turske."

Nije cudo da je Dzordz Bus, jos jedan clan ovog veca, koji je isto diplomirao na Jelu, poslao oko 500 americkih vojnika u Makedoniju pocetkom 1993. godine. Na Divljem zapadu, takav simbolicki potez bi se nazvao zabijanje kolca u zemlju. U politici Novog svetskog poretka, prisustvo SAD u Makedoniji znaci istu stvar - kolac u zemlji kojim se obelezava novi vazal. Sto sve govori o razlikama izmedju Divljeg zapada i Novog svetskog poretka.

Srbija je jedina zemlja u Istocnoj Evropi koja nije vazal, a koja preseca i "Zelenu autostradu" i "Gvozdeni prsten" (NATO-v prsten oko evropskog vrata Rusije). Kako su Makedonija, Bugarska i Albanija vec u zadnjem dzepu Amerike, NATO je mogao sebi da dozvoli da otudji nominalno pro-srpsku Grcku i ipak odrzi svoj geografski kontinuitet.

U stvari, "Zelena autostrada" bi zabila klin izmedju Srbije i Grcke. Sve sto bi bilo potrebno da se upotpuni ova mocna osovina bila bi secesija Albanaca sa Kosova od Srbije, i/ili secesija Sandzaka i Crne Gore.

Do cega ce doci kasnije, osim ako Milosevic prvo dobrovoljno ne odustane od Kosova, ili sto se toga tice - i od cele Srbije - sto je verovatniji scenario za ovog novog americkog vazala.

Vidite, sva ta buka oko Dejtonskog bosanskog mirovnog sporazuma i naknadna suspenzija vecine, ali ne svih, sankcija protiv Srbije, cini se da je prikrila jednu malu cinjenicu. Takozvane "spoljne sankcije" - clanstvo Srbije u UN i njen pristup zajmovima Svetske banke - ostaju na snazi sve dok Milosevic "se ne pozabavi odredjenim brojem drugih stvari, ukljucujuci tu i Kosovo..." Citaj - pravo Albanaca na secesiju.

Ovaj uslov podvlaci pravnu saradu na kojoj se temelje UN sankcije prema Srbiji uvedene u maju 1992. Ne samo da su one nelegalne per se (predstavljale su mesanje UN u unutrasnje stavri jedne svoje clanice - Jugoslavije - sto je suprotno UN povelji); ne samo da su nepravedne (Srbija je bila odsecena zbog istih ili gorih navodnih prekrsaja koje je i Hrvatska izvrsila u Bosni bez rizika da bude kaznjena za to); vec u UN Rezoluciji 757 NIJE BILO NI JEDNE JEDINE RECI O KOSOVU!

A i zasto bi bilo? Receno nam je da se Srbi kaznjavaju zbog svoje umesanosti u Bosni. Ipak sada, retroaktivno, u Dejtonu, SAD su postavile uslov za totalno skidanje sankcija ono sto se desava na Kosovu (sledeci deo "Zelene autostrade" koji ce doci nakon izgradnje?), ne u Bosni!?

Samo jos jedan primer Divljeg zapada koji se ponovo javlja na ist Riveru! Jer, Kosovo je za Srbe ono sto je Jerusalem za Jevreje; ono sto je Alamo za Teksasane. Sveta zemlja.

Svako kome je neka drzava izgradila autoput preko njegove zemlje bez njegove saglasnosti razumece sta Srbi osecaju prema Kosovu. I prema Krajini. I Sarajevu - sve bivsi srpski regioni u kojima su oni ziveli vekovima. Ipak, za globaliste i njihovog najnovijeg vazala - Milosevica - ova imena su samo izlazne rampe na NATO / muslimanskoj "Zelenoj autostradi"

Tako se bosanski rat vodio zbog NATO-vog novog "Gvozdenog prstena" oko Rusije, koji zamenjuje sovjetsku "Gvozdenu zavesu." On se nije vodio zbog starih balkanskih etnickih konflikata, kako to vlada i mediji zele da mi verujemo (iako su i jadni ljudi koji su jedni druge klali isto tako mislili da jeste).

CIA je proglasila Srbiju "strasilom" u februaru 1989. CIA je "predvidela" jugoslovenski rat u novembru 1990. Rat je pokrenulo priznavanje Bosne od strane Amerike 1992. godine. A Amerika ga je i prekinula 1995., kada je Klinton zakljucio da je dobio sve sto je mogao pre izbora 1996.

Drugim recima, Bosna predstavlja susretanje NATO i muslimanskih interesa.

---

A sada, dragi moji Beograd.com citaoci, otkricu vam jednu tajnu. Gornji clanak je malo skracena verzija clanka koji sam napisao 25. novembra 1995., dok sam bio nasukan na pariskom aerodromu Charle DeGaulle na putu za Beograd (vidi www.truthinmedia.org/Bulletins/tim95-11.html). Aerodrom je bio zatvoren zbog guste magle, pa sam morao da provedem noc u obliznjem hotelu. Da, to je bilo pre skoro cetiri godine, u vreme kada potpisi na Dejtonskom sporazumu jedva da su se osusili. Skracena verzija gornjeg clanka je takodje objavljena u uvodnom clanku u listu ARIZONA REPUBLIC, 7. decembra 1995.

Ipak, kako mozete da vidite, ceo balkanski scenario Novog svetskog poretka zvuci kao tekuci i verodostojan danas koliko je i u to vreme. A izgradnja "Zelene autostrade" je zaista napredovala od tada sa de facto odvajanjem Kosova od Srbije.

Sto sve ilustruje da strateski geopoliticki interesi Novog svetskog poretka, ako nisu konstantni, onda se makar sporo menjaju. I da u potrazi za pravom istinom covek mora da nauci da odbaci skoro svu dnevnu retoriku i pozadinski sum iz Vasingtona, Brisela, Londona, Pariza, Bona, itd.., i da se fokusira iskljucivo na interese "Princeva 20. veka," "trgovce smrcu" i druge multinacionalne kompanije cijim interesima ovi zapadni politicari sluze.

Daljnji dokaz za to su slicnosti i razlike izmedju krize na Kosovu i u Istocnom Timoru. Vise o tome u mom sledecem clanku.

  [ Prethodni clanci ]

Copyright ©1999 beograd.com. All Rights Reserved.